Jong Exempel (JEX)

EMPEL – We hebben met Jong Exempel (JEX) uit Empel een jeugdkorps aan het showprogramma kunnen toevoegen. Want het is bekend: wie de jeugd heeft heeft de toekomst. Wij zijn trots te kunnen melden dat deze jonge toppers op zaterdag 14 september in Bemmel te horen en zien zijn.

De juniorband Jong Exempel, afgekort JEX, is dé kweekvijver van Marchingband Exempel en onderdeel van de Exempel ACADEMY. Jonge meiden en jongens van 6 t/m 17 jaar leren samen muziek maken, show presenteren en concerteren. Op deze manier worden zij voorbereid op een muzikale carrière bij de Marchingband.

De Juniorband bestaat uit zo’n 16 muzikanten en zij repeteren iedere zaterdagochtend van 10:45 tot 12:45 uur onder leiding van dirigent Brian Bonga en slagwerk instructeur Sander Boers. Show- en marsinstructie wordt verzorgd door Dennis van Rooij. 

Naast de repetities is er ook erg veel tijd voor ontspanning. Zo wordt er iedere maand een activiteitenavond georganiseerd voor de jongens en meiden van Jong Exempel en Mini Exempel. Ook een jaarlijks uitje naar bijvoorbeeld een pretpark mag natuurlijk niet ontbreken!

De YOUNG LIONS presenteren zich in hetzelfde gala-uniform als de Marchingband, waarbij de lubkleuren Rood-Wit-Zwart duidelijk naar voren komen. Optredens worden verzorgd in het eigen dorp en in de regio, maar ook ver daarbuiten. Met regelmaat gaan de junioren mee met de grote
LIONS van Exempel naar streetparades en taptoes in Nederland.

In 2016 werden ze Nederlands Kampioen Junioren Mars in Enschede.